Open Huizen Dag zaterdag 1 oktober

Bekijk hier de deelnemende objecten

Maatregelen van Marcel van Dam Makelaardij in relatie tot het Coronavirus (COVID-19):

Lees verder
Vorige | Volgende
Verkocht

Zuiderdiep 192 2E Exloermond

Deze woning is verkocht

Omschrijving

Dit huis verdient zeker een plek op de voorgrond. Een echte Eyecatcher!

Herkenbaar? Soms zijn de wooneisen zo specifiek binnen een bepaalde prijsklasse, dat er maar zelden een huis te koop komt dat voldoet. Totdat een unieke kans zich onverwacht voordoet.

Historie, authentiek, karakter, details, comfort, charme, sfeer, beleving, gevoel, licht, diversiteit qua ruimte en mogelijkheden, zijn treffende kernwoorden voor dit unieke, monumentale woonhuis, gebouwd in het begin van de vorige eeuw.

Leuk om te weten:
Dit woonhuis is in 1914 in opdracht van de heer Jakob Prummel & Catharina Topper gebouwd, in onderlinge samenhang met de naastgelegen boerderij op nummer 190, naar een ontwerp van architect Klaas Prummel, neef van de opdrachtgever. Deze architect maakte bij de vormgeving van zijn ontwerpen veelal gebruik van elementen uit de Jugendstil.
De heer J. Prummel was landbouwer en liet voornoemde boerderij bouwen voor zijn zoon Harm. De woning alsmede de woonboerderij worden gezien als een samenhangend monumentaal complex, beeldbepalend aan het inmiddels gedempte kanaal aan het Zuiderdiep. Vroeger was Tweede Exloërmond een langgerekt kanaaldorp, gesticht rond 1840 toen vanuit het Groningse Musselkanaal een mond werd gegraven die in het Drentse gebied als enkel kanaal westwaarts liep.

De voorgevel van het huis is asymmetrisch vormgegeven; links voorzien van een dubbel venster met bovenlichten onder een hoefijzervormige boog met decoratieve, drie ruitvormen in gestucte boogvelden, rechts een driezijdige erker met tentdak. In de topgevel zijn drie ramen; een centraal, groot raam met aan weerszijden twee kleinere ramen. De entree, in een portiek, bevindt zich links van het huis. Ook hier is het prachtige decoratieve element van een hoefijzervormige boog toegepast evenals in het overige venster van de zijgevel. De horizontale witte banden en klossen onder de gootlijst sieren de massief gemetselde gevels op fraaie wijze.
Ook aan het wooncomfort is gedacht. Zo is er van binnenuit muur- en dakisolatie toegepast en is er isolerende beglazing geplaatst.

Dit betreft een woonhuis van algemeen stedenbouwkundig belang en is daardoor erkend als rijksmonument (monumentnummer 510994). Daarbij speelden de vormgeving in ‘Nieuwe Kunststijl, de gaafheid, beeldbepalende ligging en onderlinge samenhang met de naastgelegen boerderij een rol.

Originele elementen zijn grotendeels intact gebleven ten tijde van meerdere renovaties en verbeteringen die in loop der jaren zijn uitgevoerd.
Een opsomming van onderdelen die onder handen zijn genomen:
1988: Voorzien van nieuwe cv-gasinstallatie met radiatoren en de verdieping is volledig vernieuwd, waarbij het dak van binnenuit is geïsoleerd, voorzien van folielaag;
1989: Enkele beglazing grotendeels vervangen door dubbele beglazing;
2000: De gevels zijn gereinigd, voorzien van nieuwe knipvoeg en geïmpregneerd;
2003: Houten vloeren vernieuwd (vloerhout en balken) en voorzien van dampkerende folie, muren van binnenuit na geïsoleerd met EPS/tempex;
2004: badkamer en toilet gemoderniseerd;
2008: Keuken vernieuwd;
2012: Groepenkast vernieuwd en uitgebreid met extra groep;
2016: Dubbele beglazing geplaatst in kozijnen van de slaapkamer op de begane grond;
2019: Cv-ketel, vaatwasser en inductie kookplaat vernieuwd.

Indeling:
Portiek met authentieke voordeur en voorts binnenkomst in de hal met meterkast en deur naar de woonkamer, voormalige werkkamer, in gebruik als inloopkast en keuken. Op de vloer ligt laminaat met een look van Portugese vloertegels.

Woonkamer:
Aan de voorzijde van de woning, over de volledige breedte, met hoog plafond, niskast, fraaie radiator-ombouwen, originele schouw v.v. houtkachel en erker. Door de aanwezigheid van de vele en grote ramen komt het dag- en zonlicht prettig binnen en is er ruimtelijk zicht op een weiland waar paarden grazen.
De wanden en het plafond zijn geheel in eigen stijl, maar passend bij de woning afgewerkt. De vloer is belegd met grenenhout.

Keuken:
De keuken is vernieuwd in 2008, is door de huidige eigenaar overschilderd en beschikt over een vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron en koelkast. De aanwezige vaste (servies-/vitrine)kast was vroeger de plek van een bedstede. Ook in de keuken is nog de originele schouw aanwezig, waarnaast een bergkast en is de vloer met hetzelfde laminaat als in de hal belegd. Een lekkere ruimte waar je heerlijk kunt relaxen aan de keukentafel.
Vanuit de keuken is er enerzijds toegang tot de grote voorraadkelder en slaapkamer en anderzijds tot de achterhal.

Kelder:
Via een vaste trap te betreden vanuit de keuken en is lekker ruim met een vloeroppervlakte van 16 m2 en hoogte van 1.82 m1. Perfect voor een voorraad wijn en ander proviand zoals groente, fruit en aardappelen en er is elektriciteit voor bijvoorbeeld een vries- of koelkast. Vloer voorzien van een betoncoating in de authentieke kleur ossenbloedrood.

Slaap(op)kamer begane grond:
Bereikbaar via de keuken, verhoogd boven de kelder en bevindt zich aan de rechter en tevens koele zijde van het huis. Mooi detail in deze kamer is de niskast voor leuke accessoires, maar ook aan te passen tot garderobekast. Ook hier ligt dezelfde vloerafwerking als in de hal en keuken.

Achterhal/toilet/badkamer:
Hier bevindt zich de afsluitbare trapopgang naar boven, deur naar de tuinkamer, plek om de jassen op te hangen en is er toegang tot het toilet met hangcloset en fontein, de kleurige badkamer in de tegelcombinatie oranje/wit, uitgerust met ligbad, wastafel, handdoekradiator en wasruimte met aansluitpunten voor de wasmachine en droger. De vloeren zijn belegd met plavuizen.

Tuinkamer annex kantoor-/werk-/hobby-/praktijkruimte:
Voor meerdere doeleinden geschikte ruimte, tuingericht met toegang tot veranda/overkapping (ca. 15 m2) middels openslaande deuren. Op de grond ligt een plavuizenvloer die doorgelegd is vanuit de achterhal.

Verdieping:
Via de overloop zijn de 4 slaapkamers en inloopkast/berging op deze etage bereikbaar.
- Slaapkamer 2 en tevens de grootste, is aan de voorzijde gelegen en beschikt over 2 vaste kasten.
- Slaapkamer 3 ligt aan de rechterzijde, tussen de voorste en achterste slaapkamer in. Het aanwezige dakraam zorgt voor lichtinval en mogelijkheid tot ventileren.
- Slaapkamer 4 en 5 zijn beide aan de achterzijde gelegen en net als de andere slaapkamers en overloop voorzien van laminaat op de vloer.
- In de inloopkast/berging is de cv-ketel geplaatst en biedt tevens ruimte voor bijvoorbeeld de koffers en kerstspullen.

Tuin:
De forse achtertuin van ongeveer 65 meter diep heeft voor een ieder veel mogelijkheden te bieden. Het betreft nu een groot grasveld met trampoline, halverwege een voor meerdere doeleinden geschikt bijgebouw met overstek, en groot terras. Maar een echte tuinliefhebber weet hier wel raad mee; siertuin, moestuin, kruidentuin, tuinkas, vijver, behoort allemaal tot de mogelijkheden. Er is ook meer dan voldoende ruimte voor een lekkere speelplek voor de (klein)kinderen, en ook de (huis)dieren zullen zich hier op hun gemak voelen.
Tevens een uitgelezen plek om tot ’s avonds laat te genieten van de ondergaande zon of je bijvoorbeeld zo af en toe te verliezen in een goed boek met een glaasje binnen handbereik.
De tuin is volledig (diervriendelijk) omheind door middel van hardhouten palen met gaaspanelen en deels een houten schutting. Achter grenst de tuin aan landerijen.

Bijgebouwen/oprit:
Schuin achter de woning staat een vrijstaande houten garage/schuur die door de huidige eigenaar gebruikt wordt als opslagruimte en voor het droog stallen van de fietsen, het (tuin)gereedschap en tuinmeubelen in de winter. Op de oprit voor de garage is plek om 3 auto’s te parkeren.

Midden op het perceel staat een bijgebouw van 5.59 x 3.94. Deze is voor meerdere doeleinden geschikt. Het is goed geïsoleerd en wordt verwarmd door middel van een pelletkachel. De wanden en plafonds zijn
strak afgewerkt, waarbij de aanwezige houten spanten een mooie contrast geven. Door de grote ramen aan twee zijden met totaal 3 deuren die nagenoeg tot aan de vloer doorlopen, stroomt het daglicht naar binnen. De vloer is voorzien van laminaat, zodat het makkelijk schoon te houden is. Deze ruimte leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een praktijk/kantoor/werk/hobby/speel/muziekruimte, of als atelier waar je je creativiteit de vrije loop laat. Zomaar een aantal suggesties voor deze extra, comfortabele gebruiksruimte!

Locatie, dorp en omgeving:
Het gemoedelijke dorp Tweede Exloërmond ligt in de gemeente Borger-Odoorn, heeft ongeveer 2.360 inwoners en kenmerkt zich met name door het open, landelijke karakter in combinatie met veel groen. Het op 2 km afstand gelegen natuur-/bosgebied Exloërkijl van Het Drentse Landschap met fietspad, bospaadjes en visvijver, biedt een ieder op zijn manier ontzettend veel extra woongenot; even lekker wandelend een ommetje (met de hond), een rondje hardlopen, even de hengel uit voor de visliefhebbers of relaxed genietend van een heerlijke picknick. Om maar een aantal suggesties te opperen wat dit onverwacht mooi gebied je te bieden heeft. En daarnaast ligt het prachtige Hondsrug UNESCO Global Geopark, dat zich kenmerkt door uitgestrekte boswachterijen, heidevelden, landerijen en een rijke flora en fauna, op slechts 5 km afstand. Oftewel de natuurrijke omgeving laat een vanzelfsprekend onderdeel van je Drentse leven uitmaken.

Tweede Exloërmond beschikt over alle dagelijkse voorzieningen, waaronder een supermarkt, 2 basisscholen (openbaar en christelijk) en kinderopvang. Maar ook overige voorzieningen zoals sportverenigingen, sporthal, huisartsenpraktijk, horecagelegenheden, muziekschool, diverse detailhandelsbedrijven, eigen brandweergroep, Thomashuis (woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking), woonzorgcomplex Mondkersheem, tankstation en een kleinschalig bedrijventerrein zijn aanwezig. Voor alle overige voorzieningen is Tweede Exloërmond voornamelijk georiënteerd op o.a. Musselkanaal, Stadskanaal, Ter Apel, Borger en Emmen, respectievelijk op circa 4, 11, 11, 14, en 17 km afstand gelegen.

Via de plattegronden, de uitgebreide fotopresentatie en de video krijgt u alvast een goed beeld van het geheel. Maar ter plekke word je blij verrast door de gezellige, landelijk sfeer, rust en vrijheid!

Kenmerken/algemene gegevens:
- Type woning: vrijstaande woning
- Bouwjaar: 1914, in de periode 1988-2016 verbouw-/verbeteringswerkzaamheden uitgevoerd
- Gebruiksoppervlakte wonen: 147 m²
- Overige inpandige ruimte (kelder): 16 m²
- Gebouwgebonden buitenruimte (overkapping: 16 m²
- Externe bergruimte: 42 m2 | houten garage/schuur van 5.88 x 3.33 en kantoor-/hobby-/cursus-/atelierruimte van 5.59 m1 x 3.94 m1
- Inhoud: 709 m³
- Perceeloppervlakte: 973 m²
- Aantal kamers: 8 (woonkamer, woonkeuken, tuinkamer en 5 slaapkamers)
- Energielabel: niet van toepassing vanwege Monumentenstatus

Extra info:
- Aangesloten op het elektriciteit,- gas- en waternet, gemeenteriool, cai en binnenkort glasvezel;
- Houten gevelkozijnen en deuren;
- Geschikt voor een brede doelgroep door de aanwezigheid van een slaap,- werk- en badkamer op de begane grond;
- Combinatie wonen en werken aan huis behoort tot de mogelijkheden;
- Vele, mooie, authentieke details aanwezig, zowel extern als intern;
- Verwarming en warm water geschiedt via een Intergas HR combiketel (bouwjaar 2019, eigendom);
- Houtkachel in de woonkamer is van 2019. Tevens flexibele buis in schoorsteen laten aanbrengen;
- Achtertuin gesitueerd op het noordwesten;
- De voortuin is voorzien van een smeedijzeren sierhekwerk als afscheiding met het voorliggend voetpad;
- Afgezien van uw eigen persoonlijke smaak en ideeën, direct te betrekken
- Behoeft plaatselijk onderhoud. Bouwkundig inspectierapport beschikbaar; opgemaakt in februari 2020 uitgevoerd door Monumentenwacht Drenthe.

Dit huis biedt haar nieuwe bewoners veel kansen en mogelijkheden.

Wilt u zelf de ruimte in huis en buitenruimte met bijgebouwen ervaren?

Schroom niet en neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezichtiging.
Wie weet bent u wel de toekomstige, trotse bezitter van deze fantastische stek!

Disclaimer
Deze vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1914
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel
Ligging
in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Bijzonderheden

Bijzonderheden
monument

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
147 m²
Oppervlakte overige functies
16 m²
Perceel
973 m²
Inhoud
709 m³

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal etages
3
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, ligbad, wasmachineaansluiting, wastafel
Keuken type
dichte keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie
Soort verwarming
cv ketel, houtkachel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2019
Ketel type
Intergas HR
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Odoorn N 2981
Oppervlakte
973 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
689 m²
Hoofdtuin achterom
ja
Ligging hoofdtuin
noordwest
Totale oppervlakte
720 m²

Garage

Garagesoorten
vrijstaand hout
Capaciteit
1
Aantal
1
Voorzieningen
elektra
Isolatievormen
geen isolatie

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout
Isolatievormen
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie

Omschrijving

Dit huis verdient zeker een plek op de voorgrond. Een echte Eyecatcher!

Herkenbaar? Soms zijn de wooneisen zo specifiek binnen een bepaalde prijsklasse, dat er maar zelden een huis te koop komt dat voldoet. Totdat een unieke kans zich onverwacht voordoet.

Historie, authentiek, karakter, details, comfort, charme, sfeer, beleving, gevoel, licht, diversiteit qua ruimte en mogelijkheden, zijn treffende kernwoorden voor dit unieke, monumentale woonhuis, gebouwd in het begin van de vorige eeuw.

Leuk om te weten:
Dit woonhuis is in 1914 in opdracht van de heer Jakob Prummel & Catharina Topper gebouwd, in onderlinge samenhang met de naastgelegen boerderij op nummer 190, naar een ontwerp van architect Klaas Prummel, neef van de opdrachtgever. Deze architect maakte bij de vormgeving van zijn ontwerpen veelal gebruik van elementen uit de Jugendstil.
De heer J. Prummel was landbouwer en liet voornoemde boerderij bouwen voor zijn zoon Harm. De woning alsmede de woonboerderij worden gezien als een samenhangend monumentaal complex, beeldbepalend aan het inmiddels gedempte kanaal aan het Zuiderdiep. Vroeger was Tweede Exloërmond een langgerekt kanaaldorp, gesticht rond 1840 toen vanuit het Groningse Musselkanaal een mond werd gegraven die in het Drentse gebied als enkel kanaal westwaarts liep.

De voorgevel van het huis is asymmetrisch vormgegeven; links voorzien van een dubbel venster met bovenlichten onder een hoefijzervormige boog met decoratieve, drie ruitvormen in gestucte boogvelden, rechts een driezijdige erker met tentdak. In de topgevel zijn drie ramen; een centraal, groot raam met aan weerszijden twee kleinere ramen. De entree, in een portiek, bevindt zich links van het huis. Ook hier is het prachtige decoratieve element van een hoefijzervormige boog toegepast evenals in het overige venster van de zijgevel. De horizontale witte banden en klossen onder de gootlijst sieren de massief gemetselde gevels op fraaie wijze.
Ook aan het wooncomfort is gedacht. Zo is er van binnenuit muur- en dakisolatie toegepast en is er isolerende beglazing geplaatst.

Dit betreft een woonhuis van algemeen stedenbouwkundig belang en is daardoor erkend als rijksmonument (monumentnummer 510994). Daarbij speelden de vormgeving in ‘Nieuwe Kunststijl, de gaafheid, beeldbepalende ligging en onderlinge samenhang met de naastgelegen boerderij een rol.

Originele elementen zijn grotendeels intact gebleven ten tijde van meerdere renovaties en verbeteringen die in loop der jaren zijn uitgevoerd.
Een opsomming van onderdelen die onder handen zijn genomen:
1988: Voorzien van nieuwe cv-gasinstallatie met radiatoren en de verdieping is volledig vernieuwd, waarbij het dak van binnenuit is geïsoleerd, voorzien van folielaag;
1989: Enkele beglazing grotendeels vervangen door dubbele beglazing;
2000: De gevels zijn gereinigd, voorzien van nieuwe knipvoeg en geïmpregneerd;
2003: Houten vloeren vernieuwd (vloerhout en balken) en voorzien van dampkerende folie, muren van binnenuit na geïsoleerd met EPS/tempex;
2004: badkamer en toilet gemoderniseerd;
2008: Keuken vernieuwd;
2012: Groepenkast vernieuwd en uitgebreid met extra groep;
2016: Dubbele beglazing geplaatst in kozijnen van de slaapkamer op de begane grond;
2019: Cv-ketel, vaatwasser en inductie kookplaat vernieuwd.

Indeling:
Portiek met authentieke voordeur en voorts binnenkomst in de hal met meterkast en deur naar de woonkamer, voormalige werkkamer, in gebruik als inloopkast en keuken. Op de vloer ligt laminaat met een look van Portugese vloertegels.

Woonkamer:
Aan de voorzijde van de woning, over de volledige breedte, met hoog plafond, niskast, fraaie radiator-ombouwen, originele schouw v.v. houtkachel en erker. Door de aanwezigheid van de vele en grote ramen komt het dag- en zonlicht prettig binnen en is er ruimtelijk zicht op een weiland waar paarden grazen.
De wanden en het plafond zijn geheel in eigen stijl, maar passend bij de woning afgewerkt. De vloer is belegd met grenenhout.

Keuken:
De keuken is vernieuwd in 2008, is door de huidige eigenaar overschilderd en beschikt over een vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap, combimagnetron en koelkast. De aanwezige vaste (servies-/vitrine)kast was vroeger de plek van een bedstede. Ook in de keuken is nog de originele schouw aanwezig, waarnaast een bergkast en is de vloer met hetzelfde laminaat als in de hal belegd. Een lekkere ruimte waar je heerlijk kunt relaxen aan de keukentafel.
Vanuit de keuken is er enerzijds toegang tot de grote voorraadkelder en slaapkamer en anderzijds tot de achterhal.

Kelder:
Via een vaste trap te betreden vanuit de keuken en is lekker ruim met een vloeroppervlakte van 16 m2 en hoogte van 1.82 m1. Perfect voor een voorraad wijn en ander proviand zoals groente, fruit en aardappelen en er is elektriciteit voor bijvoorbeeld een vries- of koelkast. Vloer voorzien van een betoncoating in de authentieke kleur ossenbloedrood.

Slaap(op)kamer begane grond:
Bereikbaar via de keuken, verhoogd boven de kelder en bevindt zich aan de rechter en tevens koele zijde van het huis. Mooi detail in deze kamer is de niskast voor leuke accessoires, maar ook aan te passen tot garderobekast. Ook hier ligt dezelfde vloerafwerking als in de hal en keuken.

Achterhal/toilet/badkamer:
Hier bevindt zich de afsluitbare trapopgang naar boven, deur naar de tuinkamer, plek om de jassen op te hangen en is er toegang tot het toilet met hangcloset en fontein, de kleurige badkamer in de tegelcombinatie oranje/wit, uitgerust met ligbad, wastafel, handdoekradiator en wasruimte met aansluitpunten voor de wasmachine en droger. De vloeren zijn belegd met plavuizen.

Tuinkamer annex kantoor-/werk-/hobby-/praktijkruimte:
Voor meerdere doeleinden geschikte ruimte, tuingericht met toegang tot veranda/overkapping (ca. 15 m2) middels openslaande deuren. Op de grond ligt een plavuizenvloer die doorgelegd is vanuit de achterhal.

Verdieping:
Via de overloop zijn de 4 slaapkamers en inloopkast/berging op deze etage bereikbaar.
- Slaapkamer 2 en tevens de grootste, is aan de voorzijde gelegen en beschikt over 2 vaste kasten.
- Slaapkamer 3 ligt aan de rechterzijde, tussen de voorste en achterste slaapkamer in. Het aanwezige dakraam zorgt voor lichtinval en mogelijkheid tot ventileren.
- Slaapkamer 4 en 5 zijn beide aan de achterzijde gelegen en net als de andere slaapkamers en overloop voorzien van laminaat op de vloer.
- In de inloopkast/berging is de cv-ketel geplaatst en biedt tevens ruimte voor bijvoorbeeld de koffers en kerstspullen.

Tuin:
De forse achtertuin van ongeveer 65 meter diep heeft voor een ieder veel mogelijkheden te bieden. Het betreft nu een groot grasveld met trampoline, halverwege een voor meerdere doeleinden geschikt bijgebouw met overstek, en groot terras. Maar een echte tuinliefhebber weet hier wel raad mee; siertuin, moestuin, kruidentuin, tuinkas, vijver, behoort allemaal tot de mogelijkheden. Er is ook meer dan voldoende ruimte voor een lekkere speelplek voor de (klein)kinderen, en ook de (huis)dieren zullen zich hier op hun gemak voelen.
Tevens een uitgelezen plek om tot ’s avonds laat te genieten van de ondergaande zon of je bijvoorbeeld zo af en toe te verliezen in een goed boek met een glaasje binnen handbereik.
De tuin is volledig (diervriendelijk) omheind door middel van hardhouten palen met gaaspanelen en deels een houten schutting. Achter grenst de tuin aan landerijen.

Bijgebouwen/oprit:
Schuin achter de woning staat een vrijstaande houten garage/schuur die door de huidige eigenaar gebruikt wordt als opslagruimte en voor het droog stallen van de fietsen, het (tuin)gereedschap en tuinmeubelen in de winter. Op de oprit voor de garage is plek om 3 auto’s te parkeren.

Midden op het perceel staat een bijgebouw van 5.59 x 3.94. Deze is voor meerdere doeleinden geschikt. Het is goed geïsoleerd en wordt verwarmd door middel van een pelletkachel. De wanden en plafonds zijn
strak afgewerkt, waarbij de aanwezige houten spanten een mooie contrast geven. Door de grote ramen aan twee zijden met totaal 3 deuren die nagenoeg tot aan de vloer doorlopen, stroomt het daglicht naar binnen. De vloer is voorzien van laminaat, zodat het makkelijk schoon te houden is. Deze ruimte leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld een praktijk/kantoor/werk/hobby/speel/muziekruimte, of als atelier waar je je creativiteit de vrije loop laat. Zomaar een aantal suggesties voor deze extra, comfortabele gebruiksruimte!

Locatie, dorp en omgeving:
Het gemoedelijke dorp Tweede Exloërmond ligt in de gemeente Borger-Odoorn, heeft ongeveer 2.360 inwoners en kenmerkt zich met name door het open, landelijke karakter in combinatie met veel groen. Het op 2 km afstand gelegen natuur-/bosgebied Exloërkijl van Het Drentse Landschap met fietspad, bospaadjes en visvijver, biedt een ieder op zijn manier ontzettend veel extra woongenot; even lekker wandelend een ommetje (met de hond), een rondje hardlopen, even de hengel uit voor de visliefhebbers of relaxed genietend van een heerlijke picknick. Om maar een aantal suggesties te opperen wat dit onverwacht mooi gebied je te bieden heeft. En daarnaast ligt het prachtige Hondsrug UNESCO Global Geopark, dat zich kenmerkt door uitgestrekte boswachterijen, heidevelden, landerijen en een rijke flora en fauna, op slechts 5 km afstand. Oftewel de natuurrijke omgeving laat een vanzelfsprekend onderdeel van je Drentse leven uitmaken.

Tweede Exloërmond beschikt over alle dagelijkse voorzieningen, waaronder een supermarkt, 2 basisscholen (openbaar en christelijk) en kinderopvang. Maar ook overige voorzieningen zoals sportverenigingen, sporthal, huisartsenpraktijk, horecagelegenheden, muziekschool, diverse detailhandelsbedrijven, eigen brandweergroep, Thomashuis (woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking), woonzorgcomplex Mondkersheem, tankstation en een kleinschalig bedrijventerrein zijn aanwezig. Voor alle overige voorzieningen is Tweede Exloërmond voornamelijk georiënteerd op o.a. Musselkanaal, Stadskanaal, Ter Apel, Borger en Emmen, respectievelijk op circa 4, 11, 11, 14, en 17 km afstand gelegen.

Via de plattegronden, de uitgebreide fotopresentatie en de video krijgt u alvast een goed beeld van het geheel. Maar ter plekke word je blij verrast door de gezellige, landelijk sfeer, rust en vrijheid!

Kenmerken/algemene gegevens:
- Type woning: vrijstaande woning
- Bouwjaar: 1914, in de periode 1988-2016 verbouw-/verbeteringswerkzaamheden uitgevoerd
- Gebruiksoppervlakte wonen: 147 m²
- Overige inpandige ruimte (kelder): 16 m²
- Gebouwgebonden buitenruimte (overkapping: 16 m²
- Externe bergruimte: 42 m2 | houten garage/schuur van 5.88 x 3.33 en kantoor-/hobby-/cursus-/atelierruimte van 5.59 m1 x 3.94 m1
- Inhoud: 709 m³
- Perceeloppervlakte: 973 m²
- Aantal kamers: 8 (woonkamer, woonkeuken, tuinkamer en 5 slaapkamers)
- Energielabel: niet van toepassing vanwege Monumentenstatus

Extra info:
- Aangesloten op het elektriciteit,- gas- en waternet, gemeenteriool, cai en binnenkort glasvezel;
- Houten gevelkozijnen en deuren;
- Geschikt voor een brede doelgroep door de aanwezigheid van een slaap,- werk- en badkamer op de begane grond;
- Combinatie wonen en werken aan huis behoort tot de mogelijkheden;
- Vele, mooie, authentieke details aanwezig, zowel extern als intern;
- Verwarming en warm water geschiedt via een Intergas HR combiketel (bouwjaar 2019, eigendom);
- Houtkachel in de woonkamer is van 2019. Tevens flexibele buis in schoorsteen laten aanbrengen;
- Achtertuin gesitueerd op het noordwesten;
- De voortuin is voorzien van een smeedijzeren sierhekwerk als afscheiding met het voorliggend voetpad;
- Afgezien van uw eigen persoonlijke smaak en ideeën, direct te betrekken
- Behoeft plaatselijk onderhoud. Bouwkundig inspectierapport beschikbaar; opgemaakt in februari 2020 uitgevoerd door Monumentenwacht Drenthe.

Dit huis biedt haar nieuwe bewoners veel kansen en mogelijkheden.

Wilt u zelf de ruimte in huis en buitenruimte met bijgebouwen ervaren?

Schroom niet en neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een bezichtiging.
Wie weet bent u wel de toekomstige, trotse bezitter van deze fantastische stek!

Disclaimer
Deze vrijblijvende informatie is door ons (met zorg) samengesteld op basis van gegevens van de verkoper (en/of derden). Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Kenmerken

Overdracht

Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
eengezinswoning
Type woning
vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1914
In aanbouw
nee

Details

Voorzieningen
natuurlijke ventilatie, rookkanaal, tv kabel
Ligging
in bosrijke omgeving, landelijk gelegen, vrij uitzicht
Permanente bewoning
ja
Daktype
zadeldak
Dakmateriaal
pannen

Bijzonderheden

Bijzonderheden
monument

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
147 m²
Oppervlakte overige functies
16 m²
Perceel
973 m²
Inhoud
709 m³

Indeling

Aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Aantal etages
3
Aantal badkamers
1
Badkamervoorzieningen
douche, ligbad, wasmachineaansluiting, wastafel
Keuken type
dichte keuken, woonkeuken

Isolatie en verwarming

Isolatievormen
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie
Soort verwarming
cv ketel, houtkachel
Warmwater installatie
cv ketel
Ketel bouwjaar
2019
Ketel type
Intergas HR
Ketel gas/olie
gas
Ketel eigendom
eigendom

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Odoorn N 2981
Oppervlakte
973 m²
Eigendomssituatie
volle eigendom

Buitenruimte

Tuintype(n)
achtertuin, tuin rondom, voortuin, zijtuin, zonneterras
Hoofdtuin type
achtertuin
Hoofdtuin oppervlakte
689 m²
Hoofdtuin achterom
ja
Ligging hoofdtuin
noordwest
Totale oppervlakte
720 m²

Garage

Garagesoorten
vrijstaand hout
Capaciteit
1
Aantal
1
Voorzieningen
elektra
Isolatievormen
geen isolatie

Parkeergelegenheid

Faciliteit
op eigen terrein

Schuur/berging

Aantal
1
Soort
vrijstaand hout
Isolatievormen
dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie

Foto's

Kaart Zuiderdiep 192 2E Exloermond

naar Zuiderdiep 192 2E Exloermond
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand