Marcel van Dam Makelaardij

Huis verkopen

Jouw verkoopmakelaar in Emmen, Exloo en Zuidoost Drenthe

Of je er nu lang of kort gewoond hebt, je huis verkopen is spannend. Dat verkoopbord zet je niet zomaar in de tuin. Waarschijnlijk wil je (net als wij) eerst weten wat je kunt verwachten. Een goede voorbereiding is hierin het halve werk. Daarom krijg je van ons een duidelijk verkoopplan. Zodat je precies weet wat wij gaan doen om jouw huis te verkopen. We zijn namelijk gek op verrassingen, maar niet als het gaat om de verkoop van jouw huis. Dan zijn we graag goed voorbereid.

Zo gaan we jouw huis verkopen

Om een goed verkoopplan te kunnen maken is het belangrijk dat we weten wat jij belangrijk vindt. We starten dus bij jou aan tafel. Hier mag je aan ons vertellen wat de reden van verkoop is en wat jouw verwachtingen zijn van het verkooptraject. Vervolgens lopen we samen door de woning. Al voor ons bezoek hebben we de potentiële doelgroep onderzocht en vergelijkbare huizen in de buurt bekeken, zodat we direct een beeld kunnen schetsen van de mogelijkheden. Dit eerste bezoek is altijd vrijblijvend. Voel je dat het goed zit? Dan gaan we daarna meteen aan de slag.

Aan de slag met de verkoop

Vraagprijs
Samen bepalen we de vraagprijs van jouw woning. Wij geven je eerlijk advies en nemen daarin de ligging, technische staat en mogelijkheden van jouw woning mee.

Verkoopstrategie
Jouw woning moet opvallen bij de juiste doelgroep. Om dit te behalen, bepalen we een effectieve strategie die past bij jullie, het huis en de doelgroep. Daarna gaan we aan de slag met de presentatie. We maken verbluffende foto’s, schrijven sterke teksten en verspreiden de woning binnen ons eigen grote netwerk. Natuurlijk komt hij ook op social media, onze website en op Funda te staan.

Bezichtigingen
De eerste indruk is belangrijk. Daarom helpen we jou bij het verkoopklaar maken van je woning. We geven tips en steken de handen uit de mouwen als dat nodig is. Tijdens de bezichtigingen weten we precies hoe we jouw woning van zijn beste kant kunnen laten zien.

Onderhandeling
Ok, er ligt een mooi bod (of meerdere) op tafel. Nu gaan we je helpen om tactisch en slim te onderhandelen. We nemen je mee in de onderhandelingsprocedure en adviseren je over een eventueel tegenbod en welke partij ons het meest geschikt lijkt.

Koopakte
Wanneer jullie een bieding mondeling geaccepteerd hebben, gaan we de koopakte opstellen. Vervolgens nemen we samen de koopakte door, zodat je weet welke rechten en plichten je hebt als verkopende partij. En dan… mag er getekend gaan worden.

Sleuteloverdracht
Gefeliciteerd! Je huis is officieel verkocht. Als laatste gaan we met je mee naar de notaris om de verkoop af te ronden. Vlak daarvoor lopen we samen nog een rondje door het huis. We noteren de meterstanden en dan is het tijd om de sleutel over te dragen aan de nieuwe bewoners.

Vraagprijs
Samen bepalen we de vraagprijs van jouw woning.

Verkoopstrategie
We bepalen we een effectieve strategie die past bij jullie, het huis en de doelgroep.

Bezichtigingen
De eerste indruk is belangrijk. Daarom helpen we jou bij het verkoopklaar maken van je woning.

Onderhandeling
We nemen je mee in de onderhandelingsprocedure en adviseren je over een eventueel tegenbod en welke partij ons het meest geschikt lijkt.

Koopakte
Wanneer jullie een bieding mondeling geaccepteerd hebben, gaan we de koopakte opstellen.

Sleuteloverdracht
Gefeliciteerd! Je huis is officieel verkocht.

Klinkt dit goed?

Laten we dan snel kennismaken bij jou thuis of in onze kantoorboerderij.