Marcel van Dam Makelaardij

Huis aankopen

Alles wat je moet weten over het kopen van een huis

Ben jij klaar voor een nieuwe stap in jouw wooncarrière, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Zet dan ons team aan het werk. Geef al je woonwensen door en wij gaan voor je aan de slag. We begeleiden jou onder andere in het nemen van beslissingen, het achterhalen wat een huis waard is, een doordachte onderhandelingsstrategie te kiezen en precies te weten wat de kleine lettertjes betekenen in de koopovereenkomst. We denken met je mee, geven je eerlijk advies en ondersteunen je tijdens het aankooptraject.

Zo helpen we je bij het vinden van jouw nieuwe huis

We hebben een bezichtiging gepland bij een woning die voldoet aan jouw woonwensen. Met onze aankoopmakelaar aan je zij kom je net wat meer te weten. We letten extra goed op bouwkundige tekortkomingen, het schilderwerk, de elektra, de dakbedekking en (verduurzamings-) mogelijkheden van het huis. Wel zo fijn als jij door je enthousiasme bijvoorbeeld vergeet te vragen hoe het zit met de isolatie.

Zo maken we van jou een slimme aankoper

Hoe ziet jouw ideale huis eruit? Wanneer je al je woonwensen bij ons neerlegt, geven we je meteen eerlijk advies over de haalbaarheid daarvan. We laten aan je zien wat er nog meer mogelijk is. Want soms lijkt een woning op het eerste gezicht niet te voldoen, maar blijkt het bij nader inzien om een pareltje te gaan. Zonde als je die zou missen!

Een goed begin is het halve werk
Tijdens de bezichtiging van een woning gaan we met je mee. Zo weet je zeker dat je altijd een paar objectieve ogen hebt die met je meekijken. Al voordat we naar de bezichtiging gaan checken we allerlei belangrijke zaken. Denk aan de kadastrale kaart, het bestemmingsplan, het energielabel en nog veel meer. Na de bezichtiging zetten we alle informatie bij elkaar en doen we eventueel aanvullend onderzoek.

Ben je ervan overtuigd dat dit jouw droomhuis is? Dan gaan we onderhandelen. We geven je advies over een slim bod en aanvullende voorwaarden. Doordat we dit al jarenlang doen en veel kennis hebben van de woningmarkt in deze regio, kunnen we je altijd het juiste advies geven.

We staan nog altijd voor je klaar
Is jouw bod geaccepteerd? Gefeliciteerd! Nu volgen een aantal belangrijke, officiële stappen. Zodra je de koopakte van de verkoper ontvangt lopen we hem samen door en controleren we alle gegevens. De laatste stap is de sleuteloverdracht. Ook hier is onze aankoopmakelaar bij aanwezig. Hij controleert nog even de woning. Klopt alles zoals afgesproken? Zo ja, dan gaan we samen naar de notaris. Daar zet je de laatste krabbel en dan is het huis echt van jou. Gefeliciteerd!

Bezichtigen
We hebben een bezichtiging gepland bij een woning die voldoet aan jouw woonwensen. Met onze aankoopmakelaar aan je zij kom je net wat meer te weten.

Onderzoek
We checken belangrijke zaken zoals de kadastrale kaart, het bestemmingsplan, het energielabel en nog veel meer.

Onderhandelen
We geven je advies over een slim bod en aanvullende voorwaarden.

Koopakte
De woning is bijna van jou. Zodra je de koopakte van de verkoper ontvangt lopen we hem samen door en controleren we alle gegevens.

Sleuteloverdracht
De laatste stap is de sleuteloverdracht. We gaan samen naar de notaris. Daar zet je de laatste krabbel en dan is het huis echt van jou. Gefeliciteerd!

Klinkt dit goed?

Laten we dan snel kennismaken bij jou thuis of in onze kantoorboerderij.