Marcel van Dam Makelaardij

Marcel van Dam

"Ik wil het anders doen dan andere makelaars. Ik wil een makelaarskantoor zijn waar je je thuis voelt."

Marcel van Dam

RMT NVM Makelaar, taxateur & eigenaar

Makelaar, taxateur én eigenaar Marcel van Dam is geboren en getogen in de omgeving Exloo. Marcel: “Ik kan me niet voorstellen hier ooit weg te gaan.” Samen met partner Janine heeft hij twee kinderen en wonen ze in een gezellig huis die ze zelf naar smaak hebben verbouwd en ingericht. In 2012 besloten Marcel en Janine het avontuur samen aan te gaan en een eigen makelaarskantoor te starten. Eerst vanuit huis, maar inmiddels vanuit hun sfeervolle kantoorboerderij. 

Graag onder de mensen
Marcel: “Als ze mij vroegen, wat wil je later worden? Dan was mijn antwoord steevast: architect of makelaar. Huizen en wonen heeft mij altijd al aangetrokken. Maar ik weet ook van mijzelf dat ik het liefst onder de mensen ben en niet graag stil zit. Dus de architectuur viel af. Het is vooral de afwisseling van het makelaar vak wat mij aantrok. De combinatie van computerwerk en ‘buitenspelen’, maar ook iedere dag weer andere mensen, verhalen en woningen. Juist het omgaan met mensen boeit mij. Ik wil weten wat hen drijft. Door open vragen te stellen en goed te luisteren weet ik onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij de aankoop of verkoop van hun woning.”

Een makelaarskantoor waar je je thuis voelt
Marcel: “Ik wil het anders doen dan andere makelaars. Ik wil een makelaarskantoor zijn waar je je thuis voelt. Daarom hebben we onze kantoorboerderij zo huiselijk mogelijk ingericht. Maar thuis voelen betekent voor mij ook op je gemak zijn, je gehoord voelen en eerlijk tegen elkaar zijn. Daarom neem ik als makelaar altijd de tijd voor je en kan ik je een spiegel voorhouden als ik denk dat een woning niet aansluit op je woonwensen. Die eerlijkheid wordt erg gewaardeerd, merk ik.”

Dorpse vriendelijkheid en natuurrijke omgeving
Marcel: “Ik vind dat je als makelaar wel passie moet hebben voor de omgeving waarin je woningen verkoopt. Bij ons is dat niet zo lastig. Ik woon al mijn hele leven in Exloo en ken de omgeving op mijn duimpje. Wonen in deze omgeving betekent dorpse vriendelijkheid en rust en een fantastische natuurrijke omgeving. We hebben schone lucht om ons heen en geen hectiek. En wil je de drukte opzoeken? Dan liggen de grotere steden op een steenworp afstand. Juist die combinatie zorgt ervoor dat wij hier wonen en blijven wonen.”

Check de rest van het team!