Marcel van Dam Makelaardij

Janine Smit

"Onze droom was een mooi kantoor waar iedereen zich thuis voelt. Ik had gelijk ideeën hoe we die huiselijke sfeer konden realiseren. En volgens mij is dat best goed gelukt!”

Janine Smit

Onmisbaar achter de schermen | Rechterhand van ons kantoor

In 2012 gaat Janine Smit samen met haar partner Marcel van Dam het avontuur aan: een eigen makelaarskantoor. Janine is van oorsprong leerkracht, maar richt zich nu volledig op de makelaardij. Janine: “Een hele andere wereld dacht ik, maar eigenlijk verschilt de makelaardij niet heel veel van het onderwijs. Het draait in the end altijd om mensen helpen. En dat is precies wat ik het liefste doe.”

Van bloemetje op kantoor tot sparringpartner
Janine: “Achter de schermen bij Marcel van Dam Makelaardij voer ik verschillende werkzaamheden uit. Zo bied ik ondersteuning aan onze binnendienst collega’s en makelaars en voer ik verschillende taken rondom de marketing, pr en commercie uit. Van een telefoontje plegen, kaartje sturen tot een gezellig bloemetje op kantoor. Maar ik ben ook sparringpartner voor Marcel als het gaat om de richting van het bedrijf. Het is natuurlijk heel iets anders dan het onderwijs en toch blijf ik doen wat ik het leukste vind: mensen helpen. Of ik nu een collega uit de brand help of een klant met de inrichting van hun huis. Het bezorgt mij een goed gevoel als ik hen een stapje verder heb geholpen.”

Huiselijke sfeer in de kantoorboerderij
Ben je wel eens bij ons kantoor binnen geweest? Die huiselijke sfeer en inrichting is te danken aan Janine. Janine: “Onze droom was een mooi kantoor waar iedereen zich thuis voelt. Toen we deze locatie tegenkwamen waren we direct verkocht. Ik had gelijk ideeën hoe we die huiselijke sfeer konden realiseren. En volgens mij is dat best goed gelukt!”

Voor iedereen in de omgeving is wat te doen
De kantoorboerderij staat in Exloo, een prachtige landelijke omgeving, aldus Janine. Janine: “Deze omgeving geeft mij rust en overzicht. Samen met de kinderen ben ik graag buiten in de natuur (op de heide en het bos) en dat is in veelvoud te vinden hierin en rondom Exloo. Van de schaapskooi in het centrum van het dorp tot het Boomkroonpad en het Hunebed Museum in Borger. Iedereen die kan zich goed vermaken hier. Deze omgeving brengt ons rust, en die willen we graag doorgeven aan onze klanten.”

Check de rest van het team!